Χώρος διαλόγου για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Σπουδές

DH t(r)ip της Παρασκευής_21 | Καλοκαιρινές DH προτάσεις

tumblr_inline_nfazqsivIE1shmrwo

Καθώς το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι οργανώνουμε μικρά ή μεγαλύτερα ταξίδια, το t®ip αυτής της Παρασκευής ολοκληρώνει τον πρώτο του ετήσιο κύκλο, προτείνοντας ξεχωριστές DH αποδράσεις για το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα. Με εξειδικευμένα σεμινάρια, summer schools και συνέδρια το καλοκαίρι φέτος προβλέπεται μεγάλο και …DH !!!

tumblr_inline_nfaztzEzo91shmrwo

Το πλέον αναμενόμενο, και σημαντικότερο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός λαμβάνει χώρα στη Λωζάννη από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για το  DH 2014, το ετήσιο συνέδριο Digital Humanities, στο οποίο παρουσιάζονται οι πρόσφατες εξελίξεις, οι τελευταίες τεχνολογίες και οι νέοι προσανατολισμοί του κλάδου. Το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες από σημαντικούς εκπροσώπους των DΗ, εισηγήσεις, παρουσιάσεις, αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά εργαστηρίων. Εξίσου σημαντικές, οι παράλληλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που κάνουν τη Λωζάννη τον απόλυτο DH προορισμό του καλοκαιριού.

tumblr_inline_nfazvpNK1L1shmrwo

Το Πανεπιστήμιο της Λειψίας διοργανώνει για ακόμη μία φορά το Joint Culture & Technology and CLARIN-D Summer School “Digital Humanities & Language Resources” το διάστημα 22/7-1/8/14. Το summer school φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο συζήτησης και απόκτησης νέων γνώσεων και ικανοτήτων σε τεχνολογίες πληροφορικής που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις υπολογιστικές ανθρωπιστικές επιστήμες (Humanities Computing), δραστηριότητες που εντάσσονται στο ευρύτερο περιβάλλον των DH. Μέσα από πλήθος workshopsκαι διαλέξεων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και θα έρθουν σε επαφή με θεωρητικά ερωτήματα, ώστε να αποκτήσουν μια νέα προοπτική για τη μελέτη του πολιτισμού.

tumblr_inline_nfazyagKHr1shmrwo

H πόλη Göttingen της Γερμανίας είναι άλλος ένας πολύ ενδιαφέρων DH προορισμός για το φετινό καλοκαίρι. Δυο καλοκαιρινά σχολεία,  το Visual Analysis with Digital Tools και το  DARIAH International Digital Humanities Summer School  θα λάβουν χώρα στις 28 /7 -1/8 και 17/8-30/8 αντίστοιχα στο Göttingen. Το πρώτο αφορά στην εξοικείωση των ερευνητών με τη χρήση εργαλείων οπτικής επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων και το δεύτερο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών,  προσφέρει δύο ξεχωριστές κατευθύνσεις: ανάλυσης ψηφιακών κειμένων και 3D απεικόνισης.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

Η ομάδα DARIAH-ATTIKH της Ακαδημίας Αθηνών

Comments are closed.